Život bez alergija

Život bez alergija

Alergije predstavljaju neprimjerenu i prekomjernu reakciju našeg sustava obrane na različite, inače neškodljive, čimbenike iz okoline.

Općenito možemo reći da su alergeni tvari koje organizam prepoznaje kao strane i potencijalno štetne, pa stoga protiv njih stvara specifična protutijela. To je koristan mehanizam obrane od štetnih čimbenika iz okoline, kao što su različite bakterije, virusi i sl. No, ako organizam prepozna, na primjer, bezopasnu pelud cvijeća kao veliku opasnost, tada započne jaku i bezrazložnu imunološku reakciju – tako nastaju alergije.

Ulje crnog kima daje izvanredne rezultate kod alergičara. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma. U jednoj od alergoloških studija tretirao se alergijski rinitis, bronhalna astma i neurodermitis s kapsulama ulja crnog kima u količini od 40-80mg/kg/dan (otprilike 40 kapi, tri puta na dan). Zabilježen  rezultat pokazuje da je subjektivni osjećaj alergije smanjen kod svih ispitanika.
Zbog svojeg kemijskog sastava koji uključuje i nezasićene masne kiseline, ulje crnog kima pokazuje povoljan učinak i na astmu (zbog djelovanja omega 3 kiseline), ali i atopijski dermatitis.

Tretman kod alergija najbolje je započeti prije perioda polinacije (koje počinje u ožujku ili travnju), kako bi se tijelo uspjelo pripremiti za sezonu visoke koncentracije peluda u zraku. Ulje crnog kima treba uzimati tri puta na dan nakon obroka, po 30-40 kapi. Kod alergija tretman treba trajati sve do kraja jeseni. Tijekom zime može se  napraviti pauzu, ali opet treba početi s terapijom najkasnije u ožujku. Do sada su zabilježeni slučajevi alergičara s izrazito teškim simptomima koji su se nakon nekoliko godina terapije skoro u potpunosti riješili svih simptoma alergije.

Kod alergičara ne važi ona narodna izreka “klin se klinom izbija” te uzimanje čistog cvjetnog praha može biti opasno, a isto tako svi poliflorni (cvjetni) medovi su prepuni peludi, pa i peludi ambrozije. Pčele naime jako cijene ovu pelud i rado je sakupljaju i nije slučajno da je Sveti Ambrozije zaštitnik pčelara. Zato alergičarima preporučamo tzv. Funkcionalne medove sa manje cvjetnog praha i više aktivnih tvari koje djeluju antialergijski.

Med djeluje poput nježnog prirodnog cjepiva ako ga uzimate dva puta dnevno tijekom dužeg vremenskog perioda, a vrijeme za početak njegovog uzimanja je upravo sada. Funkionalni med sa sjemenkama egipatskog crnog kima u velikom postotku, gdje timokinon iz ove biljke širi bronhije i tada prestaju simptomi alergije, a tijelo se polako navikava na cvjetni prah koji ga iritira pa i onaj od ambrozije. Tako ovaj med postaje funkcionalan i sam po sebi ima manje cvjetnog praha (koji smeta ljudima alergičnim na pelud, a istovremeno širi naše bronhije i olakšava nam disanje.

Ako Vas je alergija već dobro "pritisnula" onda Vam preostaje uzimanje 3 žličice (čajne) ulja crnog kima i "malva meda"

 

Dišite punim plućima

Funkcionalni med kojemu su dodane sjemenke crnog kima, cvijet crnog sljeza i pustenaste divizme. Pripravak koji je namijenjen svima koji žele disati punim plućima. Korištenjem sjemenki crnog kima u prehrani, pročistite dišne putove, spriječite nakupljanje sluzi, omogućite bolje disanje, povećajte aktivnost obrambenog sustava, naročito u tkivu pluća i postignite visoke razine T-limfocita i NK-stanica u organizmu. Naime, te stanice su nosioci imunog sustava i prva crta obrane od raznih virusnih i bakterijskih infekcija, a prah sjemenja crnog kima značajno potiče njihov rast i aktivnost. Crni sljez sadrži sluzi, glukozide i organske kiseline, te je koristan pri ublažavanju kašlja i kataru usta i grla. Pustenasta divizma je ekspektorans, ona služi za poticanje i ubrzanje uklanjanja bronhijalne sluzi iz dišnog sustava. Smiruje sluznicu respiratornog trakta, čisti višak sluzi te smanjuje upalu i bol.

Malvamed namjenjen je svima koji pate od astme, alergija i drugih problema sa disanjem.

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.

Ostanite zdravi i educirani, ostanite u FitZoni!