Kako hladno prešana ulja pomažu u borbi s gripom?

Kako hladno prešana ulja pomažu u borbi s gripom?

Gripa se ne može liječiti, ali se možemo boriti sa simptomima. Saznajte više.

Zima nam se kalendarski približava, a s njom, ili malo prije, ​doći će nam i prehlade, gripe i viroze​​.

Ali kakve to veze ima s vama, vi ste ​zdravi kao dren?

Već ste isplanirali skijanje u Alpama, i ne želite da vam išta stane na put?

Možda niste pobornik zimovanja, možda ste sportaš koji si ​ne može dopustiti 2-3 tjedna slabosti ​​koje gripa sa sobom donosi?

Možda niste ni sportaš ni skijaš, ali se svejedno plašite gripe jer ne želite ugroziti budućnost svoje tvrtke. ​Ima ona jedna konferencija na kojoj planirate ugrabiti nove važne poslovne prilike.

U konačnici možda vam je samo stalo do vašeg zdravlja i zdravlja bližnjih. ​Znamo da se gripa širi jako brzo, čak i prije pojave simptoma.​​ Dovoljan je samo boravak u istoj prostoriji s nositeljem da se zarazite. Ne plašimo vas, samo utvrđujemo činjenice.

Iako je cijepljenje jedan od najučinkovitijih preventivnih intervencija u medicini, ​veliki broj ljudi ipak to ostavlja kao posljednju opciju.

Od gripe, prehlade i viroza mogu oboljeti svi, čak i zdravi cijepljeni ljudi. Možda je onda gripi najbolje pristupiti proaktivno, kao svemu u životu.

No, znate li uopće što je gripa i kako se razlikuje od prehlade i viroze. Je li to sve zapravo ista stvar?

 

Razlike između viroze, gripe i prehlade

Gripa i prehlada su ​možda i najčešće zarazne bolesti u populaciji​​. Uzrokuju ih viroze (virusne infekcije). Dakle gripa i prehlada su viroze, ali svaka viroza nije gripa ili prehlada.

Gripa je virusna infekcija koju uzrokuje virus, a stručnjaci smatraju da ​svi virusi gripe potječu od virusa u divljim patkama​​ i ostaloj vodenoj peradi. Gripa nastupa munjevito i naglo. Jutarnji zdrav i poletan osjećaj može već kroz par sati zamijeniti bolno tijelo.

Prehlada je najučestalija zarazna bolest na svijetu, a posebno je česta u jesenskim i zimskim mjesecima. ​Za razliku od gripe, virus prehlade se razvija postepeno​​. Kašalj je produktivan dok je kod gripe suh.

Sada kada smo utvrdili sličnosti i razlike, vratimo se na proaktivno djelovanje.

 

Snažan imunitet otežava virusu gripe

Gripa se ne može liječiti, sve što mi možemo napraviti je liječiti simptome. ​​Možemo ojačati naš imunološki sustav i pomoći mu da se bori s virusom. Moramo ležati, piti dovoljno tekućine i sve ono što nas uče od kada smo bili djeca.

Jeste li znali da su matična mliječ i propolis namirnice iz prirode koje pridonose radu imunološkog sustava?

Vjerojatno ste svi pokušali protiv simptoma gripe s medom, čajem i limunom. Možda se sada pitate: “​Postoje li neki zanimljiviji, alternativni načini borbe s gripom i prehladom?”

 

Ulje divljeg origana može spriječiti gripu

Hladno prešano ulje divljeg origana (​Origanum minutiflorum) smatra se jednim od najjačih prirodnih pripravaka na svijetu.

Činjenica​​: Ulje divljeg origana može spriječiti pojavu gripe ako se uzima na prvi znak simptoma.

Ovo hladno prešano ulje godinama se uspješno koristi za pomoć pri ​ublažavanju virusnih stanja kao što su gripa, prehlada i ostale viroze. ​Svoje snažno djelovanje može zahvaliti, aktivnom sastojku, fenolu Carvacrolu.​​ 

U laboratorijima diljem svijeta istraživan je ovaj aktivni sastojak ulja divljeg origana i dokazano je kako se radi o jednom od najsnažnijih prirodnih antibiotika široke primjene.

Kao pojačivač imunološkog sustava ​divlji origano je neusporedivo učinkovitiji od, npr. Kanadske žutike​​. Par kapi dnevno bit će dovoljno da osnaži prvu crtu obrane od bolesti - naš imunitet.

 

Za jačanje imuniteta: Ulje crnog kima

Hladno prešano ulje crnog kima smatra se tonikom za naš organizam. Pogotovo je ​blagotvorno za naš imunološki sustav.

Činjenica​​: ​Med​ i ​ulje crnog kima​ kombinacija su za uspješnu borbu protiv prehlade i gripe.

Crni kim biljna je vrsta s područja jugozapadne Azije, ali znamo kako se već tisućama godina koristi diljem svijeta. Crni kim pronađen je u Tutankamonovoj grobnici, a ​smatra se da je ulje ove biljke koristila i Kleopatra.

Kleopatra je vjerojatno kapala ulje u nosnice kada bi je mučio začepljen nos. Ako i vas u sezoni gripa i prehlada muče začepljene nosnice, budite kao Kleopatra. Samo ​nekoliko kapljica bit će dovoljno za nesmetano disanje.

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.

Čuvajte svoje zdravlje. Budite sretni. Ostanite u Fitzoni.