Zelena magma - japansko otkriće neprocjenjive snage

Zelena magma - japansko otkriće neprocjenjive snage

Zelena magma je dodatak prehrani čiji je osnovni sastojak lišće mladog ječma, a njene blagodati otkrio je japanski doktor i znanstvenik.

Za početak, napišimo što je uopće zelena magma. Znamo da definicije nisu najzanimljivije stvari na svijetu, ali ako vas nešto zanima - lakše se pamti. Na kraju krajeva, vi ste ovdje jer vas zanima kakvo je to japansko otkriće i što mu daje neprocjenjivu snagu. Uglavnom, zelena magma je dehidrirani sok mladog lišća ječma. Jeste li to znali?

Zelena magma prekomjerno ne stimulira organizam pa je pogodna i za reguliranje probave te ublažavanje alergija. Blaga alkalnost zelene magme pomaže neutralizirati kiselost organizma koja nastaje zbog nekvalitetne prehrane i/ili stresa. Zelena magma, odnosno prah dehidriranog soka mladog lišća ječma jedan je od najvećih prirodnih izvora klorofila za kojeg je karakteristično detoksicirajuće, protuupalno i dezodorirajuće (osvježavajuće) djelovanje.

Zelenu magmu mogu konzumirati sve osobe, neovisno o životnoj dobi.

Zelena magma je najhranjiviji zeleni dodatak prehrani koji ima i adaptogeni učinak. Zahvaljujući optimalnom omjeru vitamina, minerala, aminokiselina te enzima i antioksidansa, zelena magma:

  • opskrbljuje organizam hranjivim tvarima
  • povećava razinu energije
  • podržava probavu
  • neutralizira otpadne produkte metabolizma
  • štiti nas od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Slobodni radikali zapravo predstavljaju moderni izraz za “toksine”. To su nestabilne molekule ili ioni velike reaktivnosti koji u organizmu stupaju u kemijske reakcije s dijelovima stanica (proteinima, lipidima, ugljikohidratima, molekulama DNK) pri čemu dovode do biokemijskih, strukturnih i funkcionalnih poremećaja.

 

Zašto je zelena magma japansko otkriće?

Hmmm, sigurno ju je otkrio Kinez? :D

Zelena revolucija - tako je šira javnost svojevremeno opisivala otkriće doktora Yoshihide Hagiwara. Yoshihide Hagiwara je japanski farmakolog, izumitelj i poduzetnik, koji je svoj znanstveni put posvetio prirodnom pristupu zdravlju.

Nakon nekoliko desetljeća intenzivnog istraživanja otkrio je osobito vrijednu metodu ekstrakcije hranjivih tvari iz zelenih biljaka. Tu je metodu i primijenio na proizvodnju prirodnih dodataka prehrani. Jedan od tih dodataka je i zelena magma - prah soka lišća mladog ječma.

Zelena magma dobiva se iz lišća mladog ječma, uzgojenog po strogim kriterijima organskog uzgoja u plodnim obroncima Japana i Kalifornije.

 

Zašto je zelena magma dodatak prehrani neprocjenjive snage?

Kao što smo već spomenuli, zelena magma obiluje korisnim i ljekovitim sastojcima, točnije, sadrži ih više od 70.

Od antioksidansa i enzima sadrži:

  • superoksid dismutazu
  • katalazu
  • klorofil
  • alfa-karoten i beta karoten
  • vitamin C, E, A, K
  • fosfolipazu
  • fosfatazu
  • selen
  • kalij
  • folnu kiselinu i druge.

Klorofil je zapravo odgovoran za zelenu boju biljaka, a vrlo je sličan ljudskoj krvi. Istraživanja su pokazala da klorofil povećava proizvodnju crvenih krvnih stanica i opskrbu krvi kisikom. Sok zelene magme sadrži 66 puta više klorofila nego špinat i stoga je jedan od najboljih prirodnih izvora klorofila.

 

Kako konzumirati ovo japansko otkriće neprocjenjive snage?

Najbolje ju je uzimati prije obroka u dozama između 3-6 g dnevno. Zelena magma u prahu može se pomiješati s hladnom vodom ili pak voćnim sokom.

Ne preporučuje se miješati ju s toplom vodom ili kiselim napicima, jer postoji mogućnost od uništavanja enzima. Kako bi što prije u danu neutralizirali pH, preporučuje se popiti zelenu magmu 20 do 30 minuta prije doručka.

Zelena magma tablete se mogu uzeti s čašom vode, prije obroka, u dozama između 6 i 12 (optimalno 8) tableta dnevno. Potrebno ih je čuvati na suhom i hladnom mjestu.

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.