7 razloga zbog kojih je ulje amle tajna ljepote kose indijskih žena

7 razloga zbog kojih je ulje amle tajna ljepote kose indijskih žena

Iako se može koristiti i u dodacima prehrani, primjena amle na kosi i vlasištu daje zapanjujuće rezultate – kosa postaje bujnija, nahranjena i zdrava, prhut nestaje, a broj sijedih vlasi se smanjuje

Amla, amalaki ili indijski ogrozd prema ayurvedskom vjerovanju je jedno od najsnažnijih prirodnih pripravaka koju drevna ayurveda koristi za jačanje imuniteta i pomlađivanje organizma. U Indiji amlu koriste za smanjivanje upala, čišćenje, zaštitu i pomlađivanje cijelog organizma, a upravo je amla odgovorna za prekrasnu kosu indijskih žena. One, naime, od najmlađih dana pa sve do kasne starosti koriste amlu kako bi imale lijepu i njegovanu kosu. A kosa indijskih žena nadaleko je poznata, zar ne?

 

Okrenite se prirodnim opcijama

Problem ispadanja kose nije neuobičajen, ali većina muškaraca i žena ima naviku okrenuti se skupocjenim tretmanima koji su prepuni nekvalitetnih kemijskih spojeva koji vašoj kosi mogu samo dodatno naštetiti.

Umjesto tretmana kojima najvjerojatnije nećete dobiti željene rezultate, koji će vam oduzeti vrijeme, živce i novac, okrenite se prirodnim opcijama jer bujna i zdrava kosa zahtjeva puno više od kratkotrajnih rješenja. Kosa je baš kao i lice dobar pokazatelj zdravlja u našem organizmu.

Iako je svakodnevno ispadanje kose normalna pojava, pretjerano ispadanje može biti pokazatelj ozbiljnijih promjena u organizmu kao i alarm da ste izloženi prevelikoj količini stresa. U tom trenutku najbolje se odlučiti za prirodne tretmane koji neće napraviti kontraefekt – jedna od takvih alternativa je  biljka amla ili amalaki poznata još kao i indijski ogrozd koja jačanjem vašeg imuniteta, potiče rast i jačanje vaše kose. 

 

Prednosti amle:

 

Bujna kosa

Amla je prepuna fitonutrijenata, vitamina i minerala koji potiču cirkulaciju vašeg vlasišta te stimuliraju rast kose i njezino jačanje, stoga uz amlu možete zaboraviti na prekomjerno ispadanje kose. 

 

Prirodni regenerator

Amla na prirodan način hrani i omekšava kosu, dajući joj sjaj i volumen budući da sadrži hranjive i hidratantne sastojke. Ako imate masno vlasište, prah ove ayurvedske biljke pokupit će višak masnoće na vašem vlasištu i uravnotežiti njeno izlučivanje.

 

Tretira prhut

Prhut je jasan znak suhog vlasišta i problema s obnavljanjem stanica kože, što dovodi do ljuštenja rožnatog sloja. Amla je prepuna vitamina C koji sprječava nastanak i razvoj prhuti djelujući antibakterijski i protuupalno na suhom vlasištu, umirujući svrbež i crvenilo te ostavljajući vaše tjeme zdravim.

 

Štiti od vanjskih utjecaja

Izloženost štetnim vanjskim utjecajima poput onečišćenog gradskog zraka, slobodnim radikalima ili korištenje kemijskih pripravaka može ostaviti našu kosu nepopravljivo oštećenu. Antioksidansi u amlinom soku trajno štite i čiste našu kosu od vanjskih utjecaja i popravljaju štetu uzrokovanu nekvalitetnim životnim stilom.

 

Pigmentacija

Amla uz mnoge benefite pojačava pigmentaciju vaše kose što dokazuje činjenica da se amla nalazi u mnogim proizvodima za bojanje kose poput kane kako bi vaša kosa dugo vremena izgledala kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona. Amlu možete koristiti u obliku ulja, soka, praha ili ju uzimati oralno, što će spriječiti problem depigmentacije kose i vratiti vašu prirodnu boju kose u punom sjaju.

 

Zbogom sijede

Prema ayurvedskom nauku, prerano sijeda kosa posljedica je preranog ulaska pitta kvalitete u tijelo osobe. Pitta se poistovjećuje s impulzivnim i agresivnim ponašanjem koje može biti povezano s nekim psihosomatskim  bolestima poput osipa, dermatitisa, čireva na želucu te osjećaja vrućine u tijelu. Amla je prirodni agens hlađenja i pomoći će izbalansirati pittu, a time i spriječiti prerano sijedu kosu.

 

Prirodni antioksidans

Amla sadrži 20 puta više vitamina C od naranče koji potiče razvoj kolagena i elastičnost vaše kože. Antioksidativno djelovanje, koje nas štiti od slobodnih radikala i eliminira toksine u našem tijelu, nadmašuje čak i djelotvornu superhranu acai koja obiluje antioksidansima. 


Vezani proizvodi