Kako njegovati kosu i bradu kod kuće?

Kako njegovati kosu i bradu kod kuće?

Kvalitetna kozmetika za njegu kose i brade kod kuće.

Briga o kosi i bradi danas predstavlja temeljnu higijenu ženske i muške populacije. Kako njegovati kosu i bradu te koju kozmetiku odabrati saznajte u blogu.

Zašto uvijek nekoliko puta prije razmislimo nego se odlučimo kupiti profesionalne proizvode za njegu kosu ili njegu brade? Možda su preskupi, možda ne znamo kako ih koristiti, možda nemamo potrebu u ovo vrijeme boravka kod kuće posvećivati pažnju kosi i bradi ili ipak tu njegu ostavljamo za frizerske i kozmetičke salone?

Nemojte to činiti! Osim 10 savjeta za zdravu i njegovanu kosu, izbor kozmetike za kosu od presudne je važnosti, a kako održati urednu i bujnu bradu već smo napisali. Upravo zato, nema prepuštanja slučaju - već danas krenite s brigom.

Idući tekst o kosi nije namijenjen samo ženskoj populaciji već i muškoj. Znamo da osim žena i muška populacija ima problema s opadanjem kose, a kako to spriječiti i održati zdravu kosu saznajte u idućih nekoliko poglavlja. 

 

Izgradnja rutine njege kose:

Izgradnja rutine njege kose daleko premašuje koliko često perete kosu. Iako osnove kako izgraditi rutinu njege kose leže u temeljima pranja, sušenja i stiliziranja, postoje mnogi drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir za najzdraviju, najmekšu i najsjajniju kosu. Iako vam ne treba desetak proizvoda da biste dobili kosu koju želite, u njezi kose mora se naći više od šampona i regeneratora.

 

Evo kako izgraditi rutinu i doći do najljepše kose:

Korak 1. Odredite svoj tip kose

Tip kose nije samo tekstura. Postoje i čimbenici poput toga koliko dobro vaša kosa upija vlagu ili se lako lomi što pomaže u određivanju vašeg tipa kose. U nastavku navodimo pet čimbenika koji pomažu odrediti imate li gustu, finu, grubu, kovrčavu ili masnu kosu.

#PROMJER

Napravite jednostavan test pramenova. Uzmite jedan pramen kose između vrhova prstiju, ako ništa ne osjećate, ovo je znak fine kose. Ako osjetite pojedinačni pramen, kosa vam je srednje širine, a ako se osjeća gustom ili teksturiranom, kosa je vjerojatno gruba.

#GUSTOĆA

Gustoća kose odnosi se na to koliko kose zapravo imate. Da biste utvrdili gustoću kose, uzmite dio kose s prednje strane glave i nježno je povucite u stranu. Ako je puno vašeg vlasišta vidljivo između hrpe kose koju ste povukli, imate tanku gustoću, ako jedva vidite svoje vlasište, gustoća vaše kose je gusta. Sve između je srednje gustoće.

#ELASTIČNOST

Jeste li ikad pokušali razvući ili škljocati pramen kose? Reakcija vaše kose jednostavan je način za utvrđivanje elastičnosti i snage vaše kose. Ako pramen kose pukne odmah nakon pokušaja uvlačenja između prstiju, elastičnost vaše kose je niska, dok ako ste u mogućnosti razvući pramen, elastičnost kose vrlo je visoka. Elastičnost kose pomaže utvrditi koliko dobro vaša kosa može držati bilo koji styling. Niska elastičnost povezana je s tankom kosom, dok je visoka elastičnost, gusta za normalnu kosu.

#POROZNOST

Ovo je sposobnost vaše kose da upije vlagu i proizvod. Da biste utvrdili poroznost kose, napunite posudu vodom i stavite jedan pramen kose u posudu. Ako vaš pramen potone na dno, ima visoku poroznost i upija svu vlagu. Ako vaš pramen ostane ispod površine, ali pluta, vaša je kosa dobro uravnotežena i "normalne" je poroznosti. Ako pramen pluta iznad površine vode, vaša kosa ima malu poroznost i ne upija vlagu lako. Visoka poroznost obično je posljedica oštećene, kovrčave ili suhe kose. Niska poroznost ponekad se može osjećati masno jer će trebati puno proizvoda, ali ga možda neće distribuirati u skladu s tim.

#TEKSTURA

Ovo je lako, je li vam kosa ravna, valovita ili kovrčava? Poznavanje vašeg tipa kose pomoći će vam odrediti koji vam proizvodi najviše trebaju i kako izgraditi rutinu njege kose.

Važno je imati na umu da se kosa mijenja s godišnjim dobom.

 

Korak 2. Proizvodi za kosu

Iako će vrsta potrebnih proizvoda ovisiti o potrebama vaše kose, postoji nekoliko stvari koje morate imati u svojoj rutini njege kose:

  • Šampon i regenerator na bazi tipa kose
  • Ručnik od mikrovlakna
  • Kvalitetan sušilo za kosu s podesivom toplinom
  • Difuzor za djevojke s kovrčavom kosom
  • Zaštitni sprej ili krema za zaštitu od topline
  • Sredstvo za oblikovanje kose (sprej, gel, mousse itd.)

MNLY muška kolekcija predstavlja napredak tehnologije beauty industrije u “borbi” protiv opadanja kose. Sam proces opadanja ne može se spriječiti, ali se može pokušati usporiti i ublažiti.

Muškarci danas sve više pažnje posvećuju svojoj kosi i bradi te brinu o svom izgledu. Uz MNLY kozmetiku pružit će svojoj kosi i bradi potrebnu njegu, ojačanje, ali i usporiti opadanje te se boriti protiv sijedih.

 

Korak 3. Odredite kada ćete prati kosu

Sad kad ste više upoznati sa svojim tipom kose i onim što morate imati, u idealnom slučaju kosu biste trebali prati najviše tri puta tjedno. To će se također promijeniti ovisno o tipu kose i aktivnosti. Npr, ako idete na satove joge ili ako koristite puno proizvoda za oblikovanje, kosa se možda brže masti zbog znoja, pa je naš savjet da budete fleksibilni s rutinom pranja kose, ovisno o vašem raspored.

Općenito govoreći, ako imate suhu kosu, šamponom perite dva puta tjedno. Ako imate gustu ili kovrčavu kosu, uvrstite rutinu pranje dva puta tjedno, jer prirodna ulja s vlasišta ne dođu do vlasi tako brzo kao ona s finom kosom.

 

Dame s masnom kosom mogu prati i do tri puta tjedno.

KAKO PRAVILNO KORISTITI ŠAMPON, REGENERATOR I MASKU

U svakom slučaju, regenerator uvijek treba koristiti u rutini pranja kose. Regenerator pomaže hraniti i tretirati kosu nakon šampona. Važno je nanijeti regenerator na sredinu kose do vrhova umasirajući proizvod u kosu i ovisno o vrsti regeneratora, ostaviti ga da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja. Vrhovima obično treba najviše vlage, pogotovo ako imate kemijski tretiranu kosu, suhu kosu ili oštećene vrhove.

Odaberite svoj šampon i regenerator prema potrebama. Dostupno je toliko proizvoda koji tretiraju sve, od suhe do obojene kose. U svim slučajevima tražite sastojke za njegu i izbjegavajte sulfate.

Maske za kosu i tretmani za njegu također su izvrsne mogućnosti, posebno za one s kemijski tretiranom ili suhom kosom.

 

Naša preporuka:

Šampon za kosu Curls & Waves od proizvođača Tinktura. WOW šampon za sve djevojke s kovrčavom kosom dat će kovrčama potpunu njegu. Osim što sprječava opadanje kose, potiče rast, a uz kombinaciju od tri proteina daje volumen i potrebnu čvrstoću.

Regenerator za kosu Curls & Waves proteinski je regenerator koji određuje kako će izgledati kovrčava kosa nakon pranja. Kosi daje vlažnost koja prirodnoj kosi zna nedostajati. Sadrži proteine, gel i ulja koja u kombinaciji osiguravaju dovoljno vlažnosti, potiču rast kose i daju toliko poželjan sjaj.

Proteinska maska za kosu Curls & Waves koja uz svoja funkcionalna svojstva proteina doprinosi njezi kose. Povećava elastičnost, stvara osjećaj mekoće i kosi daje sjaj.

Sva tri nabrojena proizvoda su prirodna, izrađena ručno i nisu testirana na životinjama. Ne sadrže paraben i potpuno su veganska.

Izgradnja rutine njege kose sastoji se u određivanju onoga što vaša kosa treba u tretiranju kao takve. Ne mora biti komplicirano, a većina rutina glasi: prati, sušiti, oblikovati i pravilno tretirati. Učestalost pranja kose, pravilnog sušenja i zaštite kose od vrućine te dodavanje dodataka po potrebi čine jednostavnu rutinu njege kose za zdraviju kosu.

Dakle, osnove rutine njege kose: ovisno o tipu kose, dva do tri puta tjedno. Koristite regenerator i koncentrirajte se na sredinu do vrhova kose. Smanjite slavinu, temeljito isperite i prilagodite pranje prema potrebi, ovisno o vašim aktivnostima ili upotrebi proizvoda.

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.