Indigo Himalayan

Prirodna boja za kosu

Cijena: 49,00 kn
Indigo

Indigofera tinctoria je biljka od čijeg se lišća dobiva plava (indigo) boja. Jedna je od najstarijih prirodnih boja za tisak i tekstil - prve traper hlače bojane su indigom sve do početka

20. stoljeća i otkrića sintetske plave boje. Ime dolazi od latinskog pojma indicum, što bi u prijevodu značilo “Indijsko”.

Iz razloga što lišće biljke sadrži tek 2-4% boje, kroz povijest je bila vrlo cijenjena sirovina jer je potrebna velika količina lišća da se dobije pigment.

Zbog velike potražnje i česte upotrebe kao boja za kosu tijekom 19. i 20. st. u Europi i SAD-u dobio je nadimak “crna kana”. Indigo njeguje, hidratizira i štiti kosu dajući joj blistav sjaj. Sam po sebi daje plavu boju, a miješanjem indigo praha i kane dobivaju se nijanse od tamno smeđe do crne boje.

Pigment indiga se veže na kanu i ovisno o omjeru kane i indiga, dobivaju se različite nijanse:

1/3 kane i 2/3 indiga = tamno smeđa do crna

1/2 kane i 1/2 indiga = kestenjasto smeđa

2/3 kane i 1/3 indiga = lješnjak smeđa

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Prah pomiješajte s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta. Pustite da odstoji 15 minuta i zamješajte u već pripremljenu kanu. Indigo sam po sebi daje plavu boju, a miješanjem indigo praha i kane dobiva se smeđa boja.

Za kratku kosu dovoljno je 100 g praha, a za dužu kosu 200 g ili više ovisno o željenom učinku.

Nanosite ju u razdjeljcima. Počnite odostraga i utrljajte sve do vlasišta te ju  nanosite u debelom sloju. Zatim kosu skupite i umotajte u plastičnu foliju, a kožu operite vodom. Na kosi je treba ostaviti da djeluje dva do četiri sata.

Obavezno koristite rukavice jer će vam smjesa obojati kožu.

Kombinacija kane i indigo praha čini kosu podatnijom, kroti kovče i zaglađuje vrhove.

Pakiranje 100 g
Nagradni bodovi 0,49
Zemlja porijekla Indija

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi