Tinktura od maslačka Tinktura d.o.o.

Maslačak (Taraxacum officinale)

120,00 kn
15,93 €
Tinktura od maslačka

U prirodni maslačak uspijeva gotovo svagdje u svijetu. Obično se nalazi u krajevima s umjerenom i hladnom klimom. Pojavljuje se na livadama, parkovima, vrtovima, uz putove i živice. Što mlađi zeleni listovi beru se od ožujka pa sve do svibnja, iako ga se može naći (a naravno i pojesti) praktički tijekom cijele godine, dok snijeg ne zabijeli brda i doline.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 x dnevno po 15 -20 kapi u 1 dcl (decilitar) vode. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života. Pogodno za vegane.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Kontraindikacije

Ni list, ni korijen ne smiju se piti kod opstrukcije (začepljenja) žučnih vodova. Oprez je potreban kod žučnih kamenaca, jer koleretično djelovanje maslačka može pokrenuti “uspavane” žučne kamence. Ako pijete lijekove kardiotonične glikozide (digitalis), savjetujte se s fitoterapeutom – farmaceutom ili liječnikom. Kod nasljednih sindroma povišenog bilirubina (Gilbertov, Crigler-Najjarov, Dubin Johnsonov sindrom) treba biti oprezan i koristiti dvostruko manju dozu od preporučene. U slučaju boli, mučnine i drugih simptoma, treba prestati piti pripravke maslačka. Maslačak trebaju izbjegavati osobe alergične na cijelu obitelj Asteraceae, kojoj maslačak i pripada.

Uvijeti čuvanja: na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi do 25°C.


SASTOJCI:

Taraxacum officinale, Etanol Ph Eur., 70% vol Etanol Ph Eur.

Pakiranje 50 ml
Nagradni bodovi 1,20
Zemlja porijekla Hrvatska

Vezani proizvodi