Macerat 12 Matičnjak - Ivo Bačlija

Sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja

Cijena: 28,00 €
Macerat 12

Macerat 12

Uljni macerat bosiljka (Ocimum basilicum), koprive (Urtica dioica) i miloduha (Hyssopus officinalis) u jednakim dijelovima suhe tvari u 100% hladno prešanom ulju jezgre marelice (Prunus armeniaca) i oraha (Juglans regia). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerate; 1:5 volumnih udjela.

Biljke se kroz šest tjedana potapaju u hladno prešanom ulju jezgre marelice i oraha koje "veže" na sebe odnosno macerira njihova svojstva. Ulje jezgre marelice i oraha na najbolji način objedinjuje djelovanje ovih triju biljaka.

Ulje jezgre marelice koristimo kao dobar izvor višestruko nezasićenih masnih kiselina. Ulje oraha ima bitnu elegičnu kiselinu, ali posjeduje i značajna antiseptička svojstva. Osim toga ulje oraha je i dobar izvor joda, koji je pak prirodni antiseptik.

Ovaj pripravak će vas opskrbiti višestruko nezasićenim masnim kiselinama, omega 3-6-9, elegičnom kiselinom, folnom kiselinom, jodom i vitaminom E.

Svojstva Matičnjak macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi biljnih pripravaka. Prilikom izrade macerata usvaja se princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova..

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Jedna čajna žličica 1-3 puta dnevno prije obroka

Preporuke: Za njegu vlasišta i kose jednom do dva puta tjedno utrljati u vlasište i uz laganu masažu ostaviti da djeluje 30-45 min.

Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje, djecu mlađu od 12 godina. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20 °C.

 

SASTOJCI:

100% hladno prešano ulje jezgre marelice i oraha,sušeni dijelovi triju biljaka iznose 20% volumnog udjela macerata.

Pakiranje 200 ml
Nagradni bodovi 28,00
Zemlja porijekla Hrvatska