Macerat 11 Matičnjak - Ivo Bačlija

Sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja

25,00 €
188,36 HRK
20,00 €
150,69 HRK
Macerat 11

Macerat 11

Uljni macerat paprene metvice (Mentha x piperita) u 100% hladno prešanom ulju sikavice (Silybum marianum). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerate; 1:5 volumnih udjela.

Paprena metvica se kroz šest tjedana potapa u hladno prešanom ulju sikavice koje "veže" na sebe odnosno macerira njegova svojstva. Ulje sikavice bogat je izvor vitamina E. Eterično ulje i flavonidi iz listova paprene metvice imaju posebno djelovanja na stvaranje i izlučivanje žuči, a uz to se izlučuje i mentol koji djeluje kao dezinficijens (antiseptik).

Svojstva Matičnjak macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi biljnih pripravaka. Prilikom izrade macerata usvaja se  princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Jedna čajna žličica 1-3 puta dnevno prije obroka.

Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje, djecu. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20 °C.

 

SASTOJCI:

100% hladno prešano ulje sikavice,sušeni dijelovi paprene metvice iznose 20% volumnog udjela macerata; silimarin kompleks u dnevnoj dozi (15 g pripravaka): 81 mg.

Pakiranje 200 ml
Nagradni bodovi 25,00
Rok valjanosti 15.02.2024
Zemlja porijekla Hrvatska

Napomena: Kraći rok valjanosti