Macerat 10 Matičnjak - Ivo Bačlija

Sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja

Cijena: 28,00 €
Macerat 10

Macerat 10

Uljni macerat stolisnika (Achillea millefolium) u 100% hladno prešanom ulju jezgre marelice (Prunus armeniaca) i oraha (Juglans regia). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.

Stolisnik se kroz šest tjedana potapa u hladno prešanom ulju jezgre marelice i oraha koje "veže" na sebe odnosno macerira njegova svojstva.

Ulje jezgre marelice koristimo kao dobar izvor višestruko nezasićenih masnih kiselina. Ulje oraha ima bitnu elegičnu kiselinu, ali posjeduje i značajna antiseptička svojstva. Osim toga ulje oraha je i dobar izvor joda. Stolisnik je cijenjena biljka, koja se koristi u narodnoj medicini, a naziva se još i "hajdučka trava".

Svojstva Matičnjak macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi biljnih pripravaka. Prilikom izrade macerata usvaja se princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Jedna čajna žličica 1-3 puta dnevno prije obroka.

Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje, djecu. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20 °C.

 

SASTOJCI:

100% hladno prešano ulje jezgre marelice i oraha,sušeni dijelovi stolisnika iznose 20% volumnog udjela macerata.

Pakiranje 200 ml
Nagradni bodovi 28,00
Zemlja porijekla Hrvatska