First Endurance Ultragen First Endurance

First Endurance su osnovali dva fanatika za utrkama (biciklist i triatlonac) sa zdravom opsesijom za sportskom prehranom.

Cijena: 568,00 kn 426,00 kn
First Endurance Ultragen

First Endurance ima jedinstveni pristup prema razvoju proizvoda i općem poslovanju. Zbog njihovih temeljnih vrijednosti i beskompromisnih standarda, posvećeni su razvijanju najboljih mogučih proizvoda. Zalažu se i koriste samo najkvalitetnije moguće sastojke za vlastite proizvode. Koriste najnovija tehnološka riješenja proizvodnje i zahtijevaju najbolje materijale za pakiranje kako bi zaštitili proizvod od štetnih elemenata (vlage, oksidacije i UV degradacije), sve u svrhu pružanja što kvalitetnijeg proizvoda krajnjem potrošaču.

Samo kada su 100 % sigurni da su postavljeni kriteriji zadovoljeni, plasirati će proizvod na tržište i ponuditi ga sportašima i rekreativcima.

 

Jedinstvena formula koja sadrži izolat proteina sirutke, hidroizolat proteina sirutke, glutamin, aminokiseline razgranatog lanca, vitamine (A, B i D) i minerale (kalcij, magnezij, cink, natrij i kalij).

 • ne sadrži gluten i laktozu
 • ne sadrži umjetne boje, sladila i okuse

 

Proteini doprinose održavanju normalnih kostiju, te rastu i održavanju mišićne mase.

Pantotenska kiselina doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije te normalnim mentalnim performansama.

Riboflavin (B2) doprinosi normalnom metabolizmu željeza i stvaranja energije, održavanju normalnih crvenih krvnih stanica, normalne kože, sluznica i vida, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Tiamin (B1) doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj funkciji srca i normalnom metabolizmu stvaranje energije.

Vitamin B6 doprinosi normalnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava, normalnom metabolizmu stvaranja energije, proteina i glikogena, te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Biotin doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom metabolizmu makronutrijenata i stvaranja energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te održavanju normalne kože, kose i sluznica.

Vitamin B12 doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnom metabolizmu homocisteina i stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Vitamin A doprinosi normalnom metabolizmu željeza i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Vitamin D doprinosi normalnoj razini kalcija u krvi, normalnoj funkciji imunološkog sustava, održavanju normalne funkcije mišića, kostiju i zubi te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Niacin (B3) doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. 

Kalcij doprinosi održavanju normalnih kostiju i zubi, normalnoj funkciji mišića i probavnih enzima, normalnom živčanom prijenosu, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom zgrušavanju krvi te ima ulogu u regulaciji dijeljenja i diferencijacije stanica.

Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj sintezi proteina, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji mišića, održavanju normalnih kostiju i zubi te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Cink doprinosi normalnim sintezama DNA i proteina, normalnom metabolizmu makronutrijenata, ugljikohidrata, masnih kiselina i vitamina A, normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj kongitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju, kose, kože, noktiju i vida, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Kalij doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava te normalnoj funkciji mišića.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Izmiješati 1 mjericu u 1,8 dl vode i popiti po završetku tjelesne aktivnosti, ili po preporuci stručne osobe.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenje: Potrebno je prije upotrebe posavjetovati se sa stručnom osobom. Ne koristiti ako zaštitna ovojnica ispod čepa nedostaje ili je oštećena.

Uvjeti čuvanja: na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.

 

SASTOJCI:

glutaminska kiselina, aminokiseline razgranatog lanca, kalcij, klorid, natrij, magnezij, kalij, niacin, pantotenska kiselina, vitamini: B2, B1, B6; cink, vitamin A, folati, biotin, vitamini: B12, D; dekstroza, izolat i hidrolizirani protein sirutke, prirodna aroma, prirodna boja.

 

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 mjerica (46,5 g)):

Neto:

%PU

Glutaminska kiselina 3 g  
Aminokiseline razgranatog lanca (leucin, valin, izoleucin) 2,25 g  
Kalcij (kalcijev karbonat, kalcijev askorbat, izolat proteina sirutke) 250 mg 31,5 %
Klorid (natrijev i kalijev klorid) 225 mg 28 %
Natrij (natrijev klorid, izolat proteina sirutke) 175 mg 7,5 %
Magnezij (magnezijev oksid) 125 mg 33,5 %
Kalij (kalijev klorid, izolat proteina sirutke) 100 mg 5 %
Niacin (niacinamid) 10 mg 62,5 %
Pantotenska kiselina (d-kalcijev pantotenat) 10 mg 166,5 %
Vitamin B2 (riboflavin) 4,25 mg 303,5 %
Vitamin B1 (tiamin mononitrat) 4 mg 363,5 %
Vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) 4 mg 285,5 %
Cink (cinkov oksid) 3,75 mg 37,5 %
Vitamin A (beta karoten) 1250 IU (750 μg) 47 %
Folati (folna kiselina) 100 μg 50 %
Biotin 75 μg 150 %
Vitamin B12 (cijanokobalamin) 3 μg 120 %
Vitamin D (kolekalciferol) 100 IU (2,5 μg) 50 %

 

Tablica hranjivih vrijednosti u servirnoj dozi (1 mjerica (46,5 g)):

Neto:

Energetska vrijednost 160 kcal
Ugljikohidrati 30 g
Bjelančevine 10 g
Masti 0 g

 

FIRST ENDURANCE MISIJA

Ujediniti našu strast za utrkama, znanje o sportskoj prehrani, temeljne vrijednosti i integritet kako bi svojim potrošačima pružili ultimativni, znanstveno dokazani, proizvod vrhunskih svojstava koji poboljšava izdržljivost sportaša. Naš rad temelji se na sljedećim odrednicama:

 • Predanost istraživanju
 • Predanost kvaliteti
 • Fokus
 • Inovativnost
 • Suradnja sa sportašima
 • Predanost utrkivanju

Predanost istraživanju – istraživanje je najvažnija vrijednost First Endurancea. Istraživanjem žele potvrditi i osigurati kako svi njihovi proizvodi poboljšavaju izdržljivost i posjeduju znanstvenu validaciju. First Endurance odbija reducirati troškove koristeći izrazito male količine određenih sastojaka u cilju uljepšavanja deklaracije proizvoda. Njihove formule koriste iste količine (nekad i veće) aktivnih sastojaka koje su korištene u znanstvenim istraživanjima. Izrazito su pedantni u vezi istraživanja i učiniti će sve što je u njihovoj moći kako bi zadovoljili i najstroži zahtjev. Svi proizvodi koje First Endurance razvija temelji se na ljudskom znanstvenom istraživanju.

Predanost kvaliteti – First Endurance koristi samo najkvalitetnije sastojke te slijedi i najstrože kontrole kvalitete. Dodaci prehrani mogu lako izgubiti svoja svojstva. Čak i ako kupite prave sastojke, oni mogu izgubiti svoju kvalitetu i efikasnost ako se njima ne rukuje prema najstrožim kontrolama. First Endurance je odlučan u osiguravanju najboljih svojstava u svim segmentima svojih proizvoda kako bi održali najvišu razinu kvalitete. Na primjer, pakiranje Optygena sastoji se od posebne staklene bočice i obojanih kapsula kako bi se smanjilo UV zračenje, oksidacija i degradacija putem vlažnosti sve u cilju osiguravanja najveće kvalitete, potentnosti i čistoće proizvoda.

Fokus – First Endurance se specijalizirao i usredotočio na poboljšavanje performansi izdržljivosti. Upravo zato jer se fokusiraju isključivo na formule i proizvode za visoke performanse izdržljivosti, postali su najbolji proizvođač u tom području.

Inovativnost – First Endurance je odlučan u konstantnom unapređenju, kako bi uvijek bili na najnaprednijoj tehnološkoj razini. Njihova kompetitivna strategija je bazirana na posjedovanju najboljih patenata, formula, tehnologija i sustava isporuke.

Suradnja sa sportašima – First Endurance ponosno podržava mnoge sportaše. Sponzoriraju pet profesionalnih biciklističkih timova, te niz elitnih sportaša koji posebnu važnost pridaju izdržljivosti (maratonci i trijatlonci). Dinamičan odnos sa sportašima koje podržavaju, omogučava njihovom timu za Istraživanje i razvoj pomicanje granica i poboljšavanje izdržljivosti kod sportaša.

Predanost utrkivanju – Zanimljiva je činjenica da svatko tko radi u First Enduranceu ujedno se i utrkuje. Ne samo povremeno, već svaki tjedan. Mnogo vremena provode u vožnji automobilom i odsjeli su u mnogim neurednim hotelima kako bi sudjelovali u utrkama. Utrkivali su se i u najhladnijim uvjetima. Mnogo puta su u hotelima nakon utrke čekali kada će im se vratiti osjet u stopalima. Upravo zbog svog utrkivanja razumiju radnu etiku, žrtve, predanost i zadovoljstvo koji su sastavni dio svake pobjede.

 

SAFE & LEGAL

First Endurance posebnu važnost pridaje istraživanju i razvoju proizvoda. Vođeni željom za što kvalitetnijim proizvodima koji povećavaju izdržljivost, znanstveno su valorizirani, te su sigurni i legalni za korisnike.

First Endurance odbija reducirati troškove korištenjem neučinkovitih količina sastojaka, samo u svrhu uljepšavanja popisa sastojaka. Naše formule sadrže iste količine (ponekad i veće) aktivnih sastojaka koje su se koristile u stvarnim znanstvenim istraživanjima na ljudima. Izrazito su pedantni u istraživanju i učiniti će sve kako bi zadovoljili i najstrože zahtjeve. Svi proizvodi koje First Endurance razvija bazirani cu na ljudskim znanstvenim istraživanjima.

First Endurance je odlučan u razvoju najnaprednijih suplemenata za izdržljivost na tržištu. First Endurance poduzeo je dodatne mjere kako bi u potpunosti bili sigurni da su svi proizvodi sigurni, legalni i bez ikakvih stimulansa. First Endurance proizvodi legalni su za korištenje u bilo kojem sportskom događaju kojeg nadgleda Svjetska Antidoping Agencija (WADA – World Anti-Doping Association), Američka Antidoping Agencija (USADA – US Anti-doping Association) i Svjetski Biciklistički Savez (UCI – Union Cycliste International). Jedno ili više od navedenih tijela nadgleda sve svjetske biciklističke i triatlonske utrke.

Navedena nadzorna tijela uključuju zabranjene tvari koje spadaju u neku od određenih kategorija:

 • Stimulansi
 • Narkotici
 • Anabolici
 • Diuretici
 • Peptidni hormoni, mimetici i analozi

Dokument zabranjenih supstanci i metoda („Prohibited Classes of substance and Prohibited Methods“) detaljno izlistava zabranjene supstance u pojedinim kategorijama. Propisi zabranjuju i tvari koje su kemijski ili farmakološki povezane s gore navedenim proizvodima. First Endurance proizvodi NE sadrže sastojke koji se nalaze na listi zabranjenih tvari, niti je bilo koji od sastojaka povezan kemijski ili farmakološki. First Endurance je također kontaktirao USADA-u, te dobio usmenu potvrdu da nisi jedan sastojak nije zabranjen na temelju njihovih propisa. USADA, WADA i UCI ne nude nikakvu pisanu potvrdu ili certifikat.

First Endurance proizvodi svoje proizvode s najvećim mogučim standardima – GMP (Good Manufacturing Practice). Osim toga, First Endurance koristi i vlastitu proizvodnu metodu za dodatnu sigurnost i osiguranje. Dio XIV Članak 7 Antidoping pravilnika sadrži sljedeća upozorenja: sportaši ne smiju koristiti bilo kakve tvari, hranu ili piće nepoznatog sastava. Treba naglasiti da sastav istaknut na proizvodu nije uvijek potpun. Proizvod može sadržavati zabranjene tvari koje nisu istaknute na deklaraciji.

Za potpuni popis propisa i zabranjenih supstanci molimo vas da koristite jedan od sljedećih linkova:

Pakiranje 1365 g
Nagradni bodovi 5,68
Rok valjanosti 30.06.2022
Zemlja porijekla SAD

Napomena: Kraći rok valjanosti