Chyawanprash je slatko-ljutkasti đem tamno-smeđe boje, ponekad pokriven srebrnim slojem. Njegovu osnovu čini plod Amle – bogat izvor vitamina C u prirodi.
Chyawanprash je vrlo uravnotežen ajurvedski đem.
Biološka aktivnost Chyawanprasha sastoji se od 200 bioloških jedinica. Za usporedbu biološka aktivnost poznatog korijena Ginsenga sadrži samo 120 jedinica.
UPUTE ZA UPOTREBU:
1-2 čajne žličice pomiješati sa mlakom vodom, mlijekom ili sokom. Također se može namazati na kruh kao svaki drugi đem. Proizvod nije namijenjen dijabetičarima.
Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.
Upozorenje: Potrebno je prije uzimanja dodatka prehrani posavjetovati se s liječnikom ili stručnom osobom. Proizvod nije namijenjen trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama sa šećernom bolesti.
Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.
SASTOJCI:
Dashmool, korijen Bilve, Agnimanthi, Sionaki, Kasmari, Patali, Shaliparni, Prishniparni, Brihati, Kantakari, Gokshuri, Bala, Mudgaparni, Mashaparni, Karkata, Shringi, Bhumyamalaki, Jivanti, Kushtha, Agarkashta, Haritaki, Guduchi, Katchur, Musta, Punarnava, Nilkamal, Vasa, Kakanasa, Jastimadhu, Varahikand, Ashwagandha, Shatavari, Vidarikand, Akarakarabha, Pippali, Nagkeshar, Dalchini, Tejpatra, Lavang, Elaichi, Keshar, Chandapsar, zeleni plodovi Amle, ghi, sezamovo ulje, šećer od trske, Banslochan, himalajski med, Abhrak Bhashma (prašak morskih školjki), Muktasukti Pishti (prašak bisera), srebro u obliku najtanje folije (ponekad već razmješano).