Chios Mastika pasta za zube bez fluora Chios Mastiha Growers Association

Chios Mastika pasta za zube protiv gingivitisa

6,50 €
48,97 HRK
Chios Mastika pasta za zube bez fluora

Suzbijaja i prevenirara gingivitis, upalu desni koji uzrokuje parodontitis i u konačnici dovodi do ispadanja zubi. Pružaja učinkovitu i dugotrajnu pomoć u rješavanju problema lošeg daha koji  prati gingivitis i paradontitis. Studija o utjecaju  mastike na streptokoke  pokazala je da mastika ima in vitro i in vivo antibakterijski učinak  na S. mutans i mutans streptokoke te može biti pomoć u prevenciji nastanka karijesa.

 • Kompletna zaštita zuba i desni protiv karijesa, plaka i kamenca.
 • Spriječava rast bakterija Streptococcus mutans i Porphyromonas gingivalis.
 • Osvježava dah, umiruje, njeguje i jača desni.
 • Dugotrajan ugodan okus mastike, bez mentola i fluora.

 

Chios Mastika pasta za zube:

 • Chios Mastika (eterično ulje i vodeni ekstrakt)

Jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka Chios Mastike, poznate po snažnim, prirodnim, ljekovitim i antibakterijskim svojstvima. Štiti od nastanka karijesa, jača, štiti i njeguje desni.

 • Ekstrakt alpske ruže

Antibakterijsko djelovanje, osobito na Porhyromonas gingivalis.

 • Ksilitol  

Štiti zube od plaka i karijesa.

NE SADRŽI: fluor, bojila, sintetičke arome, parabene i natrijev lauril sulfat.

 

Ljekovita svojstva Chios Mastike potkrepljena su brojim kliničkim studijama koje se odnose na zdravlje usne šupljine i probavnog trakta.

 • PORPHYROMONAS GINGIVALIS

U studiji1 iz 2006. g ispitivana je antimikrobna aktivnost Chios Mastike na Porphyromonas gingivalis koji je odgovoran za nastanak parodontnih bolesti i zadaha iz usta. Chios Mastika djelovala je na nastanak inhibicijskih zona, što upućuje da se može koristiti kao potencijalno netoksično sredstva za liječenje zadaha iz usta i bolesti desni.

 • PREVENCIJA NASTANKA KARIJESA

Studija2 o utjecaju  mastike na streptokoke  pokazala je da mastika ima in vitro i in vivo antibakterijski učinak  na S. mutans i mutans streptokoke te može biti pomoć u prevenciji nastanka karijesa.

 

LITERATURA:

 1. Sterer N. [2006]: Antimicrobial effect of mastic gum methanolic extract against Porphyromonas gingivalis. J. Med. Food, 9 (2): 290–292. PMID: 16822220 [PubMed]
 2. Aksoy A., Duran N., Koksal F. [2006]: In vitro and in vivo antimicrobial effects of mastic chewing gum against Streptococcus mutans and mutans streptococci. Arch. Oral Biol., 51 (6): 476-481. PMID: 16343417 [PubMed]
Pakiranje 90 ml
Nagradni bodovi 6,50
Zemlja porijekla Grčka

Vezani proizvodi