Brezin šećer, poznat i pod nazivom ksilitol (xylitol), sadrži 40% manje kalorija od običnog šećera i ima vrlo nizak glikemijski indeks. GI bijelog šećera je 68, a xylitola samo 7.
Osim što nam pomaže da ostanemo vitki, umjerena konzumacija može doprinijeti mineralizaciji zuba. Savršen je izbor za zaslađivanje svih vrsta napitaka i slastica, osim onih koje se spravljaju s kvascem.
UPUTE ZA UPOTREBU:
Koristite zaslađivač umjesto tradicionalanog šećera.
Napomena:
Šećer od breze u periodu privikavanja može imati laksativni učinak pa ga treba koristiti umjereno i preporuča se period privikavanja od dva do ri tjedna.
S obzirom da nije dobra podloga za razvoj gljivica ne može se koristiti za pečenje kruha ili kolača sa kvascem i ne može se karamelizirati.
SASTOJCI:
Prirodno sladilo ksilitol dobiveno iz kore breze. 100% finski brezin šećer.