Sve se više govori o prehrani sirovom hranom. Za razliku od običnog brašna pšenice, raži, zobi, kukuruza i uopće žitarica, ovo brašno se ne mora termički obrađivati poput brašna od žitarica, jer se dobiva kao nusproizvod hladnog prešanja ulja iz uljarice Cameline sative iz porodice krstašica, kelja – tzv. divljeg lana ili podlanka. Ovaj oblik sjemenki divljeg lana (Cameline sative- kelj) toliko je bogat E vitaminom da neće oksidirati čak ni u samljevenom obliku.
UPUTE ZA UPOTREBU:
Brašno divljeg lana, baš kao i hladno prešano ulje divljeg lana, možete iskoristite u zdravom nekuhanom obroku, za doručak ili večeru, umiješati ga u smoothie, shake, jogurt ili kefir. Na taj način će vas brašno opskrbiti potrebnim proteinima, vlaknima i značajnim količinama omega 3-6-9 višestruko nezasićenim masnim kiselinama.
Preporuka za doručak
U dva decilitra kefira umiješate po jednu žličicu brašna divljeg lana, mješavine Piskavice Plus i žličicu brašna crnog kima. Na ovaj način ne preskačete doručak, a zamjenom svježeg sira kefirom unijet ćete manje kalorija i sve ostale potrebne nutrijente zahvaljujući brašnima i piskavici.
Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje, djecu mlađu od 2 godine? Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.
Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.
Način čuvanja: NAkon otvaranja čuvati u hladnjaku.
SASTOJCI: