FitZona centar

FitZona centar

Nakon dugogodišnje ugodne i uspješne suradnje sa našim poslovnim partnerom “Matičnjak Sativa” nadogradili smo zajednički rad i upotpunili ponudu našim vjernim kupcima te onima koji će to tek postati. Otvorili smo FitZona centar, mjesto gdje nam je Vaše zdravlje na prvom mjestu.

 

FITZONA CENTAR -  Kranjčevićeva 30, Zagreb

Radno vrijeme: pon-pet od 12-19

 

Centar podrške i vrhunske usluge

Besplatno savjetovanje u intimnom okruženju

Individualni pristup

Provjereni i licencirani stručnjaci

Suvremena fitoterapija

Apiterapija

Integrativna medicina

Veliki izbor biljnih pripravaka

Veliki izbor prirodne kozmetike

 

Fitzona centar ima samo odabrane artikle u ponudi pa prije odlaska molimo da provjerite dostupnost željenoga. Nisu svi artikli sa Fitzona web shopa dostupni u centru.

Besplatno savjetovanje (Ivo Bačlija) • utorak, srijeda, četvrtak od 15-19

rezerviraj termin

 

FITZONA CENTAR – GDJE NAM JE VAŠE ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Kronične bolesti prijatelji su današnjeg vremena, a najčešća su kardiovaskularna i maligna oboljenja i upravo se na te dvije skupine bolesti može djelovati preventivno. Svojim ponašanjem značajno utječemo na svoje zdravlje i vitalnost. Regulacija tjelesne težine, fizička aktivnost, nepušenje, pažljiv odabir prehrane, rehidracija su imperativ i temelj brige o zdravlju, no je li to dovoljno?

FitZona centar je centar podrške i usluga usmjeren na jačanju suradnje između provjerenih komplementarnih stručnjaka za zdravlje i svih onih koji žele sagledati svoj organizam i svoje zdravlje iz drugog kuta. FitZona centar ima savjetodavni karakter i u prvom redu sažima iskustva i znanja raznih komplementarnih i konvencionalnih stručnjaka. Provedba  usluga i savjetovanja za osobe sa rizikom i problemima sa zdravljem u okviru uspostavljenog centra znači osvijestiti prednosti prirodnih, komplementarnih metoda liječenja. Konvencionalna medicina kao vid liječenja se nikada ne bi trebala zanemariti ili podcjenjivati, međutim, ona se može nadopuniti komplementarnom ili alternativnom.

Komplementarna medicina je zajednički naziv za stotine starih i novih metoda i vještina, poput liječenja ljekovitim biljem, akupunkture, tibetanske medicine, ayurvede… Primjerice, suvremena fitoterapija nije samo alternativna medicina već i dio znanstvene medicine i čini osnovnu prevenciju i liječenje mnogih bolesti. Kako upotrijebiti biljne pripravke i ljekovito bilje na ispravan način i  kako svesti rizične zdravstvene faktore na najmanju moguću mjeru? Kako kombinirati alternativnu i klasičnu medicinu? I najvažnije, kako se usmjeriti na održavanje cjelovitog zdravlja?  Odgovore na ta pitanja uvijek možete pronaći u FitZona centru, centru koji timskim radom i znanjem se trudi zadobiti povjerenje svojih korisnika, posvetiti im vrijeme i brigu temeljenu na etici i znanju svakog člana.

Brend Matičnjak čiji je utemeljitelj licencirani fitoterapeut i apiterapeut Ivo Bačlija već dugi niz godina uspješno temelji svoj rad na najboljim prirodnim ljekovitim molekulama, koje kontroliranim procesima hladnog prešanja i mehaničke obrade postaju kompletno adaptivne našem organizmu i na taj način mogu prevenirati bolest ili liječiti. Najbolje prirodne molekule se one koje svojim antioksidativnim, antiuupalnim i antikancerogenim djelovanjem čuvaju naše stanice i dokazano utječu na usporavanje i ili sprječavanje procesa bolesti. Fitoterapeut Ivo Bačlija u svojim pripravcima kombinira ljekovito bilje koje je mahom u upotrebi već tisućama godina, a koje u liječenju i čuvanju organizma nemaju sintetski medicinski ekvivalent. Ti pripravci uspijevaju zadržati sve bitne sastojke i prirodne molekule iz ljekovitog bilja  bez kemijskih i toplinskih devijacija, a ljekovito bilje koje najčešće koristi u svojim pripravcima  su crni kim, sikavica, konoplja, bolji lan, kadulja, matičnjak, majčina dušica i dr..

Konstantni porast broja oboljelih od karcinoma i drugih degenerativnih bolesti postavlja pitanje što leži u pozadini tih patoloških procesa? Energetski bogata, a nutritivno siromašna prehrana i ksenobiotici iz okoliša stvaraju opterećenje koje ljudski organizam nije u stanju efikasno neutralizirati. Dodamo li na to i svakodnevno pojavljivanje novih kemikalija u okolini koje su organizmu kompletno nepoznate jasno je da naš organizma ne može razviti kvalitetan sustav obrane. Efekti na organizme su različiti: smanjenje ferilnosti muškaraca (smanjena količina i kvaliteta sperme), povećanje raka prostate i testisa, rak dojke, poremećaji normalnih reproduktivnih ciklusa, endometrioza, lažna trudnoća, smanjena imuna otpornost, hiper i hipofunkcija štitne žlijezde, utjecaj na ponašanje, gojaznosti i tumori raznih organa, da ne nabrajamo dalje …